16 Eylül 2013 Pazartesi

Güller Hakkında Bilgi

Çiçekler tek görevi, gözlerimizi şenlendirmek ve çevremize neşe katmak değildir. Varlıklarının temel nedeni bir bitkinin üremesidir. Bununla birlikte, bazı bitkilerin çiçeksiz ürediğini de hemen söylemek gerekir: mantarlar, suyosunları, karayosunları, eğreltiotu v.b. Gerçekte, yalnızca üstün yapılı bitkiler çiçek açar; bu çiçekler bazen o kadar küçüktür ki, gözle görülemez: sözgelimi, buğday çiçekleri ancak iyi bir büyüteçle incelenebilir.



Özgün bir Döllenme Sistemi

Bir çiçeğin yapısını incelemek için, düğünçiçeğini ele alalım. Önce, taç biçiminde dizilmiş beş taçyaprağı’ndan oluşan taç göze çarpar; bu tacın dışındaki beş küçük yeşil yaprak, yani çanakyaprak’lar da çanağı oluşturur.
Çiçeğin ortasında esas organlar yer alır. Erkekorgan’lar, uçları şiş küçücük telcikler halindedir. Bunların ortasında çiçeğin dişilik organı olan di şiorgan bulunur. Demek ki bitkiler de hayvanlar gibi, cinselliği olan organizmalardır; ancak, hayvanlardan farklı olarak, her çiçekte iki cins birden vardır.

“Üreme döneminde, erkekorganların uçları açılarak ince bir toz saçılır; bunlar erkek üreme hücrelerini taşıyan çiçektozları’dır. Bu tozlar ya rüzgârla savrularak ya da böcekler (örneğin arılar) tarafından taşınarak, aynı türden başka çiçeklerin di-şiorganma konacak ve içeriye girerek dişi hücrelerle, yani yumurtacıklar birleşecektir. İki hücrenin birleşmesinden, ileride “tohum haline gelecek olan embriyon doğacaktır. Filizlenen tohum da yeni bir bitkiye dönüşecektir.
İnsanın Eseri
Bazı çiçeklerin güzelliği, insanları, onları yetiştirmeğe yöneltmiştir. Güzelliklerini daha da arttırmak için, bu çiçekler üzerinde, evcil hayvanlara yapıldığı gibi, yapay ayıklama, seçme işlemine girişilmiştir. Bazı anî ve kalıtsal çeşitlemeler sonucu (deği-
şim) özellikle ilgi çekici örnekler meydana geldiğinde, bahçıvanlar ustaca çaprazlamalara girişerek o türü korumağa çalışırlar. Böylece, sözgelimi, çok nefis şakayık, kasımpatı, karanfil ve Manisa lâlesi türleri yaratılmıştır.
                                                       
Ürün Kod : 404

Kalp Şeklindeki Vazoda Özel Olarak Seçilen Güller İle Hazırlanmış Kalbim ve 15 Gül ile Sevdiklerinize Kalbinizi Sunun.

Çiçeğin Yaklaşık Yüksekliği: 15cm
Vazonun Ağırlığı:~ 2 kg
                                                            85 TL + KDV (TL)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder